Robotmaskiner och tillverkningslinjer

Robotmaskiner och tillverkningslinjer

Byggare av maskiner och tillverkningslinjer väljer Partex märkningssystem. Vårt breda sortiment av produkter gör det möjligt för dem att tydligt märka komponenterna och även säkra dem. Med våra produkter kan anläggningskablar märkas upp och kablar inuti maskiner, säkra kablar och rör, märka maskiner med information och varningsskyltar samt använda produkter som kan detekteras av metalldetektorer.
Märkning av kablar

Hållbar och läsbar märkning av kablar är av stor betydelse för deras framtida användning, speciellt vid fel, där tydlig märkning kan förkorta stilleståndstiden och minska förluster som kan uppstå i samband med det. Vi erbjuder ett brett utbud av kabelmärken för att passa vanliga driftsförhållanden. Om du letar efter märkningar för användning under extrema förhållanden kan vi rekommendera våra rostfria märken. För många applikationer rekommenderar vi våra genomskinliga hållare med märkskyltar som skjuts in i dem. Men om du letar efter ett flexibel märke för fästning med buntband på din kabel, rekommenderar vi våra PPQ märken. Du kan utformar innehållet på dem själv med dem med vår programvara Promark Creator och skriva ut dem med en Partex skrivare.


Fästning av kablar och rör

Korrekt montering av kablar och rör är mycket viktigt för säker drift av maskiner inom alla industrigrenar. Våra lösningar hjälper till att minska risken för skador på elkablar och pneumatiska ledningar och på så sätt minimera risken för fel. I vårt erbjudande hittar du en rad lösningar för att fästa kabelknippen eller rör. Vi erbjuder buntband och fästen med olika sätt att fästa mot underlaget. Buntbanden är gjorda av nylon eller rostfritt stål, liksom deras avsedda baser. Baserna finns som självhäftande alternativt för fästning med skruvar eller nitar. Vårt sortiment innehåller även självhäftande clips för direktmontage av kablar.


Skydd av kablar

Industriell utrustning fungerar vanligtvis under mycket svåra förhållanden, därför är det viktigt att förse ledningar och kablar med speciellt skydd mot föroreningar, fukt och mekaniska krafter och kemiska ämnen. Våra lösningar inom lednings- och kabelskydd används vid uppbyggnad och drift av maskiner och enheter, kontrollpaneler, styrskåp och centraler. Eftersom din säkerhet är lika viktig för oss, finns våra skyddsslangar och skyddsflätor också i halogenfritt utförande.


Varnings- och informationsskyltar

Varnings- och informationsmärkningar är strikt definierade av EU-maskinstandarder och direktiv. Den ska vara väl synlig, hållbar och läsbar. Vi tillverkar märkskyltar och informationsskyltar i laminat, aluminium eller rostfritt stål. Vårt sortiment omfattas även av självhäftande etiketter som ni kan skriva ut på plats med Partex skrivare.


Detekterbara produkter

Detekterbara produkter används i stor utsträckning inom livsmedels-, kemi- och läkemedelsindustrin, alltså i branscher där det är särskilt viktigt att eliminera alla möjliga risker. Särskild uppmärksamhet ägnas åt att minimera riskera att oönskade föremål hamnar i produktionslinjen. Av denna anledning är ledningar märkta och monterade med produkter som lätt kan hittas av metalldetektorer. Vårt sortiment av blå metalldetekterbara buntband är speciellt utformade för detta ändamål. De finns i en mängd olika storlekar och är både halogenfria och självsläckande. Eftersöker ni maximal hållbarhet av märkning, rekommenderar vi buntband och märkningar gjorda av AISI 316L rostfritt stål.

Vi använder kakor-filer för att tillhandahålla tjänster av högsta kvalitet. Att stanna på webbplatsen innebär att du godkänner deras lagring eller användning. Få veta mer