Maskiner

Maskiner

I hjärtat av varje produktionsanläggning är maskinerna, vilka kan arbeta i mycket utmanande miljöer. Partex märksystem i syrafast AISI 316L rostfritt stål används ofta vid extremt höga temperaturer. Till hydrauliska system rekommenderar vi våra flexibla kabelmärkningar och buntband som är resistenta mot smörjmedel och oljor.
Hydraulik

Många industrimaskiner är utrustade med ett hydraulsystem, vars märknig måste vara tydlig och hållbar. Driftsmiljön för hydraulslangar kan vara mycket utmanande med bland annat höga temperaturer. Vi rekommenderar vårt omfattande sortiment av AISI 316L rostfritt stål för säker märkning. För mindre krävande miljöer rekommendrar vi våra flexibla märkningar som kan skrivas ut på plats med Partex termotransferskrivare.


Styrkretsar

Vid fel måste rätt krets eller komponent snabbt identifieras. Helst bör märkningen i industrimaskiner inte komma i direkt kontakt med omgivande miljö och då är en hållare med skyltficka en perfekt lösning. Fickan ger ett gott skydd till skylten och har även fördelen att du närsom kan byta ut märkningen utan att hållaren behöver tas bort från kabeln.


Fastsättning av kablar och rör

Desto större och desto mer tekniskt avancerade maskinerna är, desto fler kablar, ledningar och rör. Komponenternas hållbarhet och pålitlighet är avgörande för korrekt och säker drift av maskiner. Alla rör och kablar måste säkras ordentligt. Partex erbjuder hållfasta buntband och fästen i rostfritt stål för säker fixering. Vid mindre belastningar kan även nylonbuntband användas.


Skyltar och etiketter

Varje industrimaskin bör förses med en märkskylt, ibland finns det även krav på detta. Partex kan erbjuda rostfria skyltar speciellt framtagna för detta ändamål. De är hållbara, hög läsbarhet, beständiga mot externa faktorer (temperatur, gaser, olja) och har olika fästmöjligheter. Vi kan även erbjuda etiketter med skummad baksida för utskrift i termotransferskrivare.


Pneumatik

Högteknologiska industrimaskiner innehåller olika typer av system: mekaniska, automatiska, hydrauliska och pneumatiska. För de sistnämnda har vi ett speciellt dedikerat märkningssystem, PRZ. Den är designad för att passa standarddiametrarna på pneumatiska ledningar. Materialet är halogenfri och självslocknande, samt uppfyller kraven i UL94-V0 standarden. Samma kriterier uppfyller hållare med skyltficka, som monteras med hjälp av buntband, vilken då inte begränsat av kabelns diameter. Skylten till fickan kan monteras eller bytas ut när som helst.

Vi använder kakor-filer för att tillhandahålla tjänster av högsta kvalitet. Att stanna på webbplatsen innebär att du godkänner deras lagring eller användning. Få veta mer