Märkning av elcentraler

Märkning av elcentraler

Ställverk består av anslutningar, bussningar och isoleringskomponenter som används för att styra och skydda elektrisk utrustning i elkraftsystem. För att säkerställa säker drift måste växelkomponenterna märkas med tydliga och hållbara märkningar. Vårt universella märkningssystem består av: kabelmärkning, märkning för strömförsörjning och styrkablar, märkning av plintar samt märkning av komponenter, dvs kontaktorer, reläer, lampor och knappar och namnskyltar.
Märkning av ledningar

Ledningar är en kritisk komponent i ställverk. Märkningen måste gå snabbt och den måste vara läsbara under flera år. Det kan handla om enteckenmärkningar eller om kundanpassade flerteckenmärkningar. Det kan vara märkningar som ska monteras före eller efter anslutning. Partex har lösningar för er.


Märkningar av knappar, strömbrytare och indikeringslampor

Tryckknappar, strömbrytare och indikeringslampor kan märkas med skyltar eller etiketter, som enkelt appliceras direkt på panelen eller skåpdörren. Etiketterna finns i standardiserade storlekar och ni kan välja att själva skriva ut dem med hjälp av Partex termotransferskrivare eller beställa dem från oss och vi tillverkar dem enligt er specifikation. Skyltarna tillverkar vi enligt er specifikation.


Identifikationsskylt

En identifieringsskylt monterad på utsidan av ställverk eller på en kontrollpanel fungerar som ett visitkort för dess installatör. Det kan innehålla kontaktinformation, produktbeskrivning eller ytterligare information, såsom CE-märkning, installationsdatum etc. Skyltmaterialet måste väljas i enlighet med ställverkets driftsförhållanden. Skåp som fungerar under mycket utmanande förhållanden rekommenderas skyltar i rostfritt stål. Andra kan märkas med etiketter som ni kan välja att skriva ut själva med termotransferskrivare eller beställa från oss och vi tillverkar efter era specifikationer.


Plintmärkning

En plint används främst för att ansluta två eller flera kablar. Vi tillverkar plintmärkning som passar de flesta terminaler från ledande plinttillverkare. Ni kan välja att skriva ut på märkena själva med avsedda skrivare från Partex eller beställa från oss och vi tillverar efter era specifikationer.


Komponentmärkning

Ni kan märka kontaktorer, reläer, kontroller och andra komponenter med olika självhäftande etiketter, vilka skrivs ut på skrivare från Partex eller i en vanlig laserskrivare. För att märka modulkomponenter kan vi erbjuda etiketter i standardiserade storlekar för att matcha modulens bredd.


Kabelmärkning

Ström- och styrkablar som går in i ställverk kan märkas med adresser eller KKS-märkning. KKS-systemet är en unik identifieringskod som används för kraftverk och kraftvärmeverk. Partex kan erbjuda kabelmärkningar som tillåter flera beskrivningsrader samt QR-kod som kan avläsas med en skanner eller smartphone.


Skydd av kablar, rör och ledningsknippen

..

Vi använder kakor-filer för att tillhandahålla tjänster av högsta kvalitet. Att stanna på webbplatsen innebär att du godkänner deras lagring eller användning. Få veta mer