Kabelkanaler

Kabelkanaler

Kablar som ligger i kabelkanaler kan buntas ihop och fästas mot kanalen med hjälp av rostfria buntband, belagda rostfria buntband eller plastbuntband. Solid montering är särskilt viktigt när kablarna ligger i vertikala kanaler. För att identifiera kanalen kan vi tillhandahålla skyltar eller etiketter med önskad märkning.
Fastsättning av kablar i kabelkanaler

Ström- och styrkablar monteras i kabelkanalerna med hjälp av speciella buntband. Draghållfastheten för dessa band är 55 kg. Om du behöver en ännu säkrare lösning, där kablarnas vikt är högre eller om kablarna är monterade i vertikala kanaler, använd rostfria buntband med ett kraftigt kullås. Dessa buntband är gjorda av syrabeständigt AISI 316L rostfritt stål och beständiga mot brand, UV-stålning, salt samt korrosion. Deras minsta draghållfasthet är upp till 1335N. Ett yttre polysterskikt och lätt rundade kantar skyddar kabeln mot skador..


Sammankoppling av ledningar och kablar i kabelkanaler

Ledningar och kablar i kabelkanaler kan buntas ihop på två sätt: permanent med engångsbuntband av plast eller metall alternativt med öppningsbara buntband av metall, plast eller kardborreband. Öppningsbara buntband gör att du kan lägga till fler kablar i framtiden allt eftersom nätverket expanderar. Buntband med kardborre har fördelen att de är tillverkade i ett material som är mjukt och flexiblet, vilket inte skadar ledningens isolering t.ex. UTP. Tunga strömkablar kan buntas med öppningsbara buntband av rostfritt stål eller ett buntband med kullås.


Identifiering av kabelkanaler

Kabelkanaler monteras ofta under taket för att undvika att ta upp kontors- eller produktionsyta. De måste ha tydlig märkning som är synlig på avstånd. Partex kan erbjuda graverade skyltar eller självhäftande etiketter med skummad baksida för detta ändamål. Etiketten kan ni själva skriva ut med Partex termotransferskrivare eller så trycker vi dem åt er allt efter era specifikationer.

Vi använder kakor-filer för att tillhandahålla tjänster av högsta kvalitet. Att stanna på webbplatsen innebär att du godkänner deras lagring eller användning. Få veta mer