Annelie Karlsson har utsett till styrelseordförande för Partex

Annelie Karlsson har utsett till styrelseordförande för Partex

Annelie Karlsson har utsetts till styrelseordförande för Partex

December 2019

Idag står det klart att Partex – Gullspångsbolaget som är världsledande producent av identifieringsprodukter till industrin – byter ordförande från och med årsskiftet.


Ny ordförande blir Family Business Networks medgrundare och VD Annelie Karlsson som efterträder Martin Lundstedt.

Martin Lundstedt, som bland annat är VD och koncernchef i AB Volvo, har varit ordförande för Partex sedan början av 2011. Han rekryterades till styrelsen av bolagets ägare Sophie Lööf, som varit engagerad i familjeföretaget sedan ett antal år tidigare. Under tiden sedan 2008 har bolaget tredubblat sin omsättning, från ca 100 miljoner till prognosticerat 300 miljoner 2019, med bibehållen marginal.

– Vi vill tacka Martin för ett mycket väl utfört arbete – vi har under den här tiden vuxit bolaget betydande. Vi är ett familjeföretag i tredje generationen på väg in i den fjärde, och med generationsskifte framför oss känns detta som ett bra tillfälle för förnyelse, säger Sophie Lööf.

– Det har varit många roliga år att få vara med och utveckla både omsättningen och vinsten i Partex. Med Skaraborg som bas står företaget starkt rustat för framtiden tack vare bra produkter, medarbetare, ledning och ägare. Jag kommer med stort intresse att följa Partex också i framtiden och önskar Annelie ett stort lycka till i rollen som ny styrelseordförande, säger Martin Lundstedt.

Annelie Karlsson arbetar operativt som medgrundare och VD för Family Business Network i Sverige, även kallat FBN, en medlemsorganisation som verkar för livskraftiga svenska familjeföretag över generationer. Vidare har hon en doktorsexamen från Handelshögskolan i Stockholm, har verkat vid lärosäten som IMD (Schweiz) och Kellogg (USA) samt är styrelseledamot i MAX Burger AB.

– Det känns väldigt spännande att få bidra till ägarkontinuitet och fortsatt tillväxt i ett familjeföretag i tredje generation. Det är speciellt roligt att detta bolag med hjärtat i Gullspång har verksamhet över stora delar av världen – vilket passar med mina småländska rötter och internationella yrkesliv. Att det ägs av en stark kvinna som ska lämna det vidare till sina döttrar ger uppdraget en extra krydda. Forskning visar att de familjeföretag som väl tar sig till den fjärde generationer har stora möjligheter att fortleva länge. Jag vill bidra till att Partex ska bli ett av dessa långsiktigt livskraftiga bolag, säger Annelie Karlsson.

Förändringen träder i kraft från och med den första januari, och Sophie Lööf menar att detta är ett långsiktigt åtagande från båda parter.

– Det är mycket glädjande att vi nu får en ordförande med stor erfarenhet av generationsskiften, och som kan vägleda oss i den resa vi har framför oss. Vi hade i vårt nuvarande skede inte kunnat önska oss en bättre ordförande än just Annelie Karlsson, som passar oss som handen i handsken, säger Sophie Lööf.

Sophie Lööf

Sophie Lööf, ägare av Partex Marking Systems

Kontakt:
Love Bonnier, 500 Stockholm
070 319 78 77
love.bonnier@500stockholm.com


Vi använder kakor-filer för att tillhandahålla tjänster av högsta kvalitet. Att stanna på webbplatsen innebär att du godkänner deras lagring eller användning. Få veta mer