Förvärv av TEXIT Europe AB

Förvärv av TEXIT Europe AB

Partex Marking Systems har den 1:a december 2021 förvärvat TEXIT Europe AB. Med detta stärker Partex sin marknadsposition i norden och breddar sitt sortiment.

Partex Marking Systems har förvärvat TEXIT Europe AB som från 1:a december 2021 blir en del av Partex Group. Förvärvet av TEXIT Europe AB innebär att Partex  breddar sitt utbud ytterligare och stärker sin position på den nordiska marknaden. TEXIT Europe ABs erbjudande har under alla år varit högkvalitativa produkter för kabelhantering och kompletterar Partex redan etablerade sortiment mycket väl.

”Vi är mycket glada över förvärvet av TEXIT Europe AB. Det är ett mycket välskött företag med hög kundnöjdhet och god lönsamhet”, säger Mikael Persson, CEO för Partex gruppen. ”Förvärvet är ytterligare ett steg för Partex att växa på marknaden samt att bredda vårt erbjudande. Vi har stor respekt för Pär Carlford som byggt upp TEXIT Europe AB till den starka aktör de är på marknaden idag. 

Pär planerar att gå i pension till sommaren 2022 och Partex ser det som en självklarhet att erbjuda ett fortsatt gott samarbete med TEXIT Europe ABs kunder och samarbetspartners”. 

TEXIT Europe AB vill tacka alla kunder och samarbetspartners som vi har haft nöjet att få lära känna under åren och hälsar er varmt välkomna till Partex.

Om Partex

Partex Marking Systems är ett familjeföretag som grundades 1948 och har sin bas i Gullspång. Företaget är i stora delar av världen liktydigt med en totalleverantör av märksystem för säker märkning i olika material som t ex. plast, folie och rostfritt stål. Vi har märkprodukter för alla typer av ledningar, kablar, rör och elektriska komponenter. 

Koncernen omsätter ca. 300 MSEK och har dotterbolag i 12 länder runt om i världen. 

Kontaktpersoner

Mikael Persson
CEO Partex Group
mikael.persson@partex.se
Tel 0551-28095 

Philip Andersson
Försäljningschef Partex Nordic
philip.andersson@partex.se
Tel 0706-866128

www.partex.se
www.texit.se

 

Vi använder kakor-filer för att tillhandahålla tjänster av högsta kvalitet. Att stanna på webbplatsen innebär att du godkänner deras lagring eller användning. Få veta mer