partex logo
GER  FRA ENG UK POL IND RUS USA BRA TCH Slovakia

Material

Partex har ledningsmärkning, kabelmärkning och komponentmärkning i en rad olika utföranden och material. Material och dess speciella egenskaper presenteras här nedan.

ABS
ABS är en kopolymer av akrylnitril, butadien och styren. ABS är halogenfri och innehåller inte brominerande flamskyddsmedel. ABS är ett seg, starkt och stabilt material. ABS är inte brandsäkert och är kännsligt för lösningsmedel, men beständigt mot bensin, terpentin och etanol. ABS är även beständigt mot basiska och neutrala detergenter. Ovanstående information gäller endast icke-tryckt material
 
HÅRD ZEREX (PC/ABS)
PC/ABS är en termoplastförening där arylfosfatestrar ingår som flamskyddsmedel. Halogenfritt och brandsäker kvalitet. Föreningen har goda mekaniska egenskaper och är slagtåligt samt tål värme. Temperaturbeständigheten sträcker sig ifrån -30°C till +70°C. Ovanstående information gäller endast icke-tryckt material.    
 
NORYL
Noryl är en modifierad plast av typen PPO/PS (polyfenyloxid + polystyren). Noryl är ett brandsäkert och halogenfritt material. Ovanstående information gäller endast för icke-tryckt material.    
 
POLYAMID
Polyamid är en partiellt kristallin plast som finns i fyra olika typer. Polyamid 6 är en icke flamskyddad halogenfri ofylld nylon, uppbyggd av 6 kolatomer. Den uppvisar goda hållfasthetsegenskaper, god seghet och högt slitmotstånd. Polyamid är även beständigt mot organiska lösningsmedel, men har en begränsad beständighet mot syror och alkaliska ämnen. Ovanstående information gäller endast för icke-tryckt material.    
 
POLYESTER
Polyester är ett slagtåligt och kemikaliebeständigt material. De karakteristiska egenskaperna för polyester är att materialet är tryckbart, stansbart och lätt att bearbeta. Polyester är beständigt mot UV-strålning och lämplig för tryck med lång livslängd på etiketter och märkplattor. Materialet har även god beständighet mot höga temperaturer.    
 
POLYSTYREN
Polystyren är en plast bestående av polumeriserad styren. Polystyrenen är halogenfri men inte brandsäker. Temperaturområde: -30°C till + 60°C. Polystyrenen är lämplig för användning inomhus och har god slagtålighet vid rumstemperatur, men begränsad slagtålighet vid kalla förhållanden. Ovanstående information gäller endast för icke-tryckt material.    
 
PVC
PVC står för polyvinylklorid, och materialet innehåller halogener. PVC har naturligt branddämpande egenskaper, lång livslängd och tillräcklig beständighet mot klimatfaktorer. PVC-materialet är kalcium- och zinkstabiliserat. Materialet är starkt och flexibelt. Rekommenderad arbetstemperatur: lägre än +60°C. PVC kan återanvändas och kan smältas om ett flertal gånger. Ovanstående information gäller endast för icke-tryckt material.    
 
ROSTFRITT MATERIAL
Rostfritt material av typen SS 2347 motsvarar AISI 316 eller W.nr. 1.4404. Det är ett syrafast stål som innehåller minst 17% krom, 11% nickel och 2% molybden. Materialet har god beständighet i salthaltiga och våta utomhusmiljöer. God korrosionbeständighet mot syror.
 
ZEREX
En polyeterbaserad termoplast med polyuretan. ZEREX är en halogenfr, brandsäker termoplast, utvecklad för applikationer som kräver begränsad rök- och toxinbildning samt god brandbeständighet. Temperaturområde: -30°C till +90°C. ZEREX har godkänts för användning i New Yorks tunnelbanesystem. Ovanstående information gäller endast för icke-tryckt material.

 

 

PARTEX MARKING SYSTEMS
Tel +46 551 28000
Fax +46 551 28099
e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

PRODUKTER»
WEBSHOP STANDARD»
WEBSHOP MARKONLINE»
LADDA NED»
CERTIFIKAT & DOKUMENT»

 

KONTAKTA OSS»
ÅTERFÖRSÄLJARE»
NYHETER & MÄSSOR»

NYHETSBREV»
FAQ»