partex logo
GER  FRA ENG UK POL IND RUS USA BRA TCH Slovakia

Historia

  Partex i Gullspång 1948
   Partex första lokaler
   
  Partex grundare Tore Lööf
   Partex grundare: Tore Lööf
   
  Partex första märkhylsa
  Partex första märkhylsa

Partex Marking Systems grundades i Gullspång 1948, då under namnet Elektro-Lööf. Stockholmaren Tore Lööf hade börjat arbeta på Gullspångs Kraftverk som elmontör och hade huvudet fullt av idéer. En kopplingsplint som uppfyllde svenska krav låg till grund för företaget.

Nästa produkt blev El-Bindex, ett nytt buntningssystem för kablar. I mitten av 1950-talet utvecklade Tore Lööf den produkt som skulle ge företaget dess namn, märkhylsan Partex.

Namnet kommer av det engelska ordet för del, part, medan x står för okänd. Det unika med PartX var designen, dessutom var hylsorna lätta att montera. Ursprungligen fördes märkinformationen in i två spår på utsidan av hylsan, några år senare förtrycktes den direkt i plasten. Det nya systemet innebar att fler siffer- och bokstavskombinationer kunde användas.

Idag har Partex dotterbolag i Frankrike, Polen, England, Tyskland, USA och Indien. Dessutom representeras företaget av distributörer över hela världen. Expansionen är snabb, inte minst på de utomeuropeiska marknaderna där utvecklingsmöjligheterna är stora.


 

 

 

 


 

PARTEX MARKING SYSTEMS
Tel +46 551 28000
Fax +46 551 28099
e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

PRODUKTER»
WEBSHOP STANDARD»
WEBSHOP MARKONLINE»
LADDA NED»
CERTIFIKAT & DOKUMENT»

 

KONTAKTA OSS»
ÅTERFÖRSÄLJARE»
NYHETER & MÄSSOR»

NYHETSBREV»
FAQ»